Bisiklet Taytlarının Kullanım ve Bakımı

Sora Cycling

Bisiklet Taytlarının Kullanım ve Bakımı

Bisiklet Taytlarının Kullanımı ve Bakımında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bisiklet taytları performansınızı maksimum seviyeye ulaştırmak ve size sele üzerinde konfor sağlamak amacıyla yüksek elastana sahip özel kumaşlar kullanılarak üretilmiştir.

Ürünlerin dizaynları bisikletçi anatomisine uygun ölçülendirmelere ve teknik kalıplara sahiptir.

Sunduğumuz ürünler farklı ped yapıları ve özellikler ile sürüşlerinizdeki performansınızı artırmayı amaçlamaktadır.

Bisiklet Taytlarının Kullanımı ve Bakımında Dikkat Etmeniz Gerekenler

-Sert yüzeylerden kaçının, Sora Cycling bisiklet tayt ürünleri bisiklet üzerinde maksimum performansı sağlamak amacıyla üretilmiştir. Yüksek elastan kumaşlar normal kumaşlara göre 20 kat ince örgülere sahiptir. Bu örgü sayesinde esneklik ve direnç yetenekleri yüksektir.

Sürüşlerinizde elbette molalar olacak fakat bisiklet taytı size sele üzerinde konfor ve maksimum performans için özel kumaşlar kullanılarak üretildiğinden dolayı, günlük hayatta kullandığınız giysilerinizden daha hassastır. Bu ürünlerin sadece bisiklet sürüşlerinde kullanmak için dizayn edildiğini unutmayınız.

Sert / zımpara etkisi yaratacak bir yüzeye temas ettiğinizde kumaşın yüzeyinde bulunan örgülerden bir kaçı hasar görecektir deformasyon süreci bu şekilde başlar.

Örneğin;
Bir bankta dinlenmek için oturdunuz bank üzerinde küçük kıymıklar vardı ve farketmediniz. ( bu durum örnektir, kaldırım, kuru çimler veya toprak yüzey içinde örneklendirilebilir.)

Bu yüzeyin sele ile en çok temas halinde olduğunuz tayt ped alanına denk geldiğini varsayalım ince örgülerden bir kaç iplik koptu ve o anda gözle görülmeyecek kadar küçük bir hasar aldı.

Bisikletinizi sürmeye başladınız. Hasar alan yüzey ped alanında olduğundan dolayı kumaş ve sele birbirine teması esnasında bu iplikler çözülmeye başlayacak ve zamanla taytınızın kumaşında pütürlü bir yüzey oluşacaktır.

Bisiklet taytları bisiklet sürüşlerinizde kullanılmak amacıyla yapıldığından dolayı antrenman ve yarışlarınız dışındaki zamanlarda normale göre daha titiz olmanızı tavsiye ederiz.

-Bedeni doğru seçin, üzerinizde çok dar bir tayt var ise aşınma hızı yüksek olacaktır, kumaş gerilecek ve normalden fazla dirence maruz kalacaktır. Bu nedenle tayt kumaşı ve dikişleri fazla gergin olan alanlarda deforme olacaktır.

Askı uzunlukları size uygun olmalı, normalden daha gergin askılar dikişlere yük bindirecek ve ilerleyen zamanla dikişlerde açılmalar olacaktır.

-Doğru yıkama çok önemlidir, bisiklet taytlarınızı tek başına veya file içinde birlikte yıkamanızı tavsiye ederiz. Başka giysiler üzerinde olan sert yüzeyler yıkama esnasında oluşan yüksek ısı ve ivmelenme ile taytlarınıza zarar verebilir.

30 derecede kısa programda yıkamanız yeterli olacaktır. Yüksek devirli sıktırma yapmayın.

Kesinlikle toz deterjan kullanmayın çünkü toz deterjanlar kumaşları sertleştirir ve özelliklerini kaybettirir.

Her kullanımdan sonra mutlaka taytınızı yıkayınız.

Ütü kullanmayın.

-Tam kurumadan giymek pedlere zarar verir, bisiklet tayt pedleri özel süngerler ve materyallere sahip yüksek teknoloji ürünleridir.

Kurumadan giydiğinizde ped içinde kalan nem ve sıvılar zaman içinde süngerin özelliğini kaybetmesine ardından pedin ilk formunun bozulmasına neden olacaktır.

Kurutma makineleri hızlı kuruma için birebirdir ancak taytlarınız için kesinlikle zararlıdır. Tambur içinde yüksek ısıda dönen taytların kumaş ve pedleri özelliklerini yitirecektir.

Pedleri maksimum ömründe kullanabilmek için mutlaka kurumasını bekleyin veya ardışık günlerde aynı taytınızı kullanmayınız.

Bisiklet Taytlarında Doğru Beden Seçimi

-Doğru beden seçimi önemlidir, Beden tablolarımızı kesinlikle kontrol ediniz. Günceldir ve yanılma payını minimuma indirir.

Beden seçiminde en sık rastlanan hatalardan birisi kullandığınız diğer ürünler ile aynı beden olacağını düşünmektir.

Beden tabloları tüm ürünler birbirinden farklı dizaynlarda ve ölçülerde olduğu için oluşturulmuştur. Her üretici kendi kalıbını ve dizaynını oluşturur ve bu ölçüler kendine özgüdür.

Beden tablolarında belirttiğimiz üzere bisiklet tayt ürünleri için basen ölçüsü belirleyici ölçüdür. Basen ölçünüz ile bedeninizi bulduktan sonra diğer ölçülerin sağlamasını yaparak bisiklet taytınızın üzerinizde nasıl duracağını anlayabilirsiniz.

Örneğin;

"Basen ölçünüz 94cm Medium beden için üst sınırdasınız.

Bu durum ara beden için bir seçim yapmanızı gerektirecektir. ( tüm bedenler için alt ve üst sınırlarda geçerlidir )

Yukarıdaki basen ölçüsüne sahip bir kullanıcı Medium beden ve Large Beden taytları kullanabilir. Ancak Medium beden Fit bir şekilde vücudunu saracak Large ise rahat bir yapıda olacaktır. Bu noktada karar verilmesi gereken durum ilerleyen zamanlarda kullanıcının basen ölçüsü incelecek mi kalınlaşacak mı? ( kilo alma veya kilo verme )

Eğer sabit ölçüde kalacaksanız ve taytın üzerinizde daha fit görünmesini istiyorsanız Alt bedeni seçiniz. "

Askılar taytı doğru konumda tutar, eğer boyunuz kısa ve baseninize göre büyük bir beden tayt almak zorunda kaldıysanız askılar sizin için uzun kalacaktır. Askıların uzun olması taytın olması gereken yerde duramayacağı anlamına gelir.  ( veya bunun tam tersi durum ) Kullandığımız Air Knit askı kumaşları yeterli esneklik ve dirençtedir. Ürettiğimiz taytları en doğru ölçülerde dizayn ediyoruz. Olurda askılar sizin için uygun değilse bizimle iletişime geçin ve durum hakkında ne yapılabileceğini değerlendirelim.

İç bacak boyu, bedeninizi buldunuz ve iç bacak boyunuzu kontrol ediyorsunuz. Bu ölçümü en sağlıklı yapmanın yolu düz bir zemine oturmak ve pedin konumlanacağı tam orta noktadan tablodaki ölçüye kadar ölçmektir. Ölçü fazla ama sizin bacak boyunuz bunun için kısa ise bunu dert etmeyin, kullandığımı tayt kumaşları en ve boy olarak yüksek esneklik ve diriliğe sahiptir. -3/+3 cm kadar tolerans tanıyabilirsiniz. Paça bantları ile bu mesafeyi taytı giydikten sonra ayarlamanız mümkündür.

New Gummy Bantlar, basen ölçümünüzü doğru şekilde yaptıktan sonra bulduğunuz bedende bantların konumunu ölçerek size uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bantların ölçümü optimum seviyede esneklik ile beden tablolarına bilgi olarak işlenmiştir. Giyilmemiş halde olan bir bant beden tablosundaki ölçüden daha düşüktür bantlar esnediğinde tam performansını verecektir.

Doğru beden seçmediğinizde, pedin yanlış yerde olduğunu düşünebilirsiniz çünkü bisiklet tayt pedleri bedenlere göre farklı ölçülerde konumlandırılmaktadır. Olması gerekenden küçük bir beden seçerseniz ped ileride veya geride olacaktır bu durumda ped üzerinde bulunan Jel veya Poron92 kalça kemiklerinize gereken desteği veremeyecektir.

Manta pedler bu durumun önüne geçmek için iyi seçim olabilir. ( tüm yüzeyde eşit dansite yoğunluğa sahiptir ve yüksek konfor vaadeder. )

Bisiklet Taytları Nasıl Giyilir ?

-Bisiklet taytları, ileri seviye tekstil bilgisi ve bisiklet kültürünün birleşimi ile oluşturulmuş dizaynlara sahip iç çamaşırları olarak düşünebilirsiniz. Üzerine veya içine herhangi bir ekstra katman giymemelisiniz. İçine giydiğiniz farklı katmanlar pedlerin işlevlerini yerine getirmesinin önüne geçecektir, üzerine giydikleriniz ise sele ile temasınızı zorlaştırarak ped konumunun değişmesine sebep olacak ve taytın amacı olan konforu sağlamayacaktır.

-Bantların konumlandırması önemlidir, giydikten hemen sonra New Gummy özel dolgulu paça bantlarını doğru konuma ayarlayın. Doğru konum kısa taytlar için genellikle diz kapağınızın 4 cm ile 6 cm üstündedir. Orta bağlantı dikişleri bacakları ortalamalıdır. Bu konum sayesinde taytınızın ped desteği tam işlevini gösterecektir.

Paça bantlarının yanlış yerde olması konforun azalmasına veya tamamen rahatsız olmanıza sebep olabilecek en büyük etkendir.

 Yanlış konumlandırma nedeniyle;
  *Bantlar diz kapağının üstünde veya arkasında olduğunda pedal çevirirken sizi rahatsız edecektir.
  *Tayt iç boyu kumaşın esnekliği sayesinde istenilen alanda konumlandırılabilir ancak aşağıda olması taytın aşağı çekileceği anlamına gelir ve ped konumunu değiştirir.
  *Gerektiğinden fazla yukarıda olması ise kumaşın fazla sıkışmasına ve pedin yukarı doğru burkulmasına sebep olur bu selenizin altında sıkışma yaratacaktır.

Askılardan önce, bisiklet taytınızı belinizde tam olması gereken yere getirin. Bu sayede askılar omuzlarınızın hizasında doğru konuma gelecek ve bir daha düzeltme ihtiyacı duymayacaksınız.

3/4 taytlar ve uzunlar kısa taytlardan farklıdır. Blizzard ve 3/4 Pro Bisiklet tayt dizaynları eklemlerdeki haraketi rahatlatmak için tasarlanmıştır. Paça bantlarının ve uzun tayt bitişlerinin konumları dikiş hatlarını doğru alanda olmasını sağlayacaktır. 

Sora Cycling

Sonraki gönderi

Bisiklet Taytları Kullanım ve Bilgilendirme

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.